The Life of a photographer……

Hm…….sometimes, people will only says, wow….that is a kewlll picture, awesome, nice etc etc…. But there are also people that dont ever appreciate the picture, the beauty, the mesage that the photographer trying to give within the picture… But the important thing is, a good picture, never need to be explained…. And that is what i want to achieve. My ambition is to be able to create an awesome picture, not only when the view is beautiful, but also to create a beautiful picture, even in an ordinary place. It is a challenge for me, to come with a masterpiece, that will make people says, “Dude, this photographer is good…”  I hope I’ll….. Owh, dont get boring with the crap that I said… Just enjoy the picture below…

_________________________________________________________________________________________  

Hm…tmpat ni mmg dah lawa…tapi aku rase…..kalau photograper yg lagi experienced, mesti bole come out dgn better picture…pening gak aku pikir….composition, angle, setting, mcm2 la….lagi satu..sori la aku letak gmba kecik, nak letak gmba bnyk, terpakse la buat cmni……..:p…

————————————————————————————————————————————————

Kalau kiteorang sampai kat satu2 tmpat tu, mcm ni la gayenye..nak pikir sblum mule menangkap gmba….gaye professional la katekan…..hakhak……{cerita bohong jek, padehal ni tngh posing untuk cari idea tntang next project kiteorang….takde model, kene jadi sndiri la……haha…nti aku reveal ape project kiteorang…lepas dah jadi la..tak jadi lagi malas nak ckp….huhu}

————————————————————————————————————————————————

Kalau korang nak tau mcm mane gaye di sebalik tabir, ni la die…..masuk dlm semak, miang abis satu badan. Turun bukit tu nak amik gmba seronok jek…nak naik balik ya tuhan…seksa…haha…patut la aku rase aku mcm dah kurus skt jek..haha..perasan tul..tapi takpe…at least kiteorang dpt idea baru, pegi tmpat baru, force ourself to be more creative, mcm2 la…lagi satu… I hope it is worth it, ape yg aku buat ni…utk provide customer aku…yg terbaik…..=)

__________________________________________________________________________________________

I have one question, whoever can give me the right answer, will get a rewards from me…well, not an expensive one, but still you got nothing to lose to give it a try right?

Where is the venue of the greeny picture??
the answer is USM………:)

Pls drop your answer in my comment…. This will be closed until, there is a winner………hakhak….one more, to Adi, pls keep your mouth shut….hahaha…:p…..

Already closed…..dah ade org jawab….cepat btl…..huhu…….to Adi Yuseri (not Adi Rossman), nti kite bincang soal adiah ek…..huhuhu….

12 thoughts on “The Life of a photographer……

  1. org kata jauh berjalan luas pandangan n pengalaman…hehe…jd photographer nk kena sabo n passion la aku rase. mmg payah nk capture perfect moment. aku pun entah bila la nk dpt. aku percaya walaupun kita kuar x dpt capture satu pun moment yg best, dont give up coz must be somethin new we’ve learned…moto br aku “master in photography for our own satisfaction” sbb kita x pernah puas…we always want more n more so we will never stop learning…hehe…just my 2 cents.

  2. ni soklan berkehendakkan nama negeri ke atau lokasi secara spesifik??

    Kalau negeri, Kedah kot.. sebab nampak macam ada padi.. (ke lalang tu??). Entahlah.. confuse,

  3. owh….kalau negeri tuh, dah senang sngt..location la…hm…..ni tips die…..negeri, Pulau Pinang….
    padi or lalang, sndiri pk….:p..kui3…

  4. @Scha: owh..talian hayat yek…….susah ek?ok la..lagi satu tips….”PUNCAK”
    pandai2 la pikir…huhu..ala..kalau surrender ckp je la..tak pyh pening2 pk..sebab adiah pun tah pape jek…:p

    @k.cik: ape ni sekejap k.cik sekejap fauzana..takde pendirian tul..haha..yah..tepat skali jawapan…adiah nye dpt penginapan 2 ari 1 mlm kat tngki air tuh…..haha…..tah pape jwpan..serious la…nak adiah ke tak nak ni??haha

  5. Puncak Jalil kot… takdela.. memang surrenderlah.. Kalau kat Penang tu biasa turun naik kat bayan lepas, Georgetown ngan butterworth je.. tempat lain fail..

  6. @scha: owh..surrender ke..takpe2..tngk la kalau ade lagi org yg berminat nak try…mcm tkde smbuntan jek..haha..kalau takde…nti jwpan die akan dibgtahu jugak..:p

  7. ces…silap tempat lak letak comment….hmm
    Adi nih boleh jawab tak?? Gambar greenary yg ada tangki air tuh macam dkt area USM…hmmm betul ke? so apa hadiah nye? hehehe

  8. Haha..awal betul dah dpt jawapan..aku expect lmbat lagi…kui3…hm…adiah ek…next time we see each other…it’ll be my treat..ok tak cmtu??huhuhu….:p
    (mcm mane ang bole tau ni…hahaha…sbb tangki air tu ek??)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s