the beginning…of a love story…

venue: Sabak Bernam

Couple: Sham & Diana

Advertisements

kekasih halalku……….

Coming Soon………………….

Venue: Sabak Bernam

Couple: Sham & Diana

———————————————————————————————————————————————————————————

indah bila berdua……..

Couple: Helmi & Yanti

Venue: Manjung Perak

Event ni dah lame dah…. cuma baru nak update kat blog ni..busy sikit sekarang ni..tambah2 lagi dengan world cup yang telah membuat jadual waktu semakin padat…:p…harap2 minggu depan aku dah boleh buat kerja dengan top gear…

2 3 hari ni ade banyak jugak kejadian yang menimpa aku….tak perlulah aku sebut dengan detail….tapi ade beberapa pengajaran yang harus aku semat dalam fikiran aku……

1- kalau dah berkenan, jangan tunggu lame2…nanti kena kebas…hukhuk..

2-money is not everything….dan rezeki bukan pada duit sahaja…rezeki itu bermacam-macam bentuk….jadi, selalulah bersyukur……=]

3-trust is important, so think positive and keep believing…

I think this is it, have some work to do…until next time….=]

hakimjohari

017-3716299

xhkmx@yahoo.com

dont let us be apart………

Coming soon…….

Venue: Manjung

Couple: Helmi & Yanti

——————————————————————————————————————————————————————–

Cuti sekolah dah abis….job aku pun dah abis….so mase yang ade ni bole focus untuk siapkan album. Cume agak slow sikit la sebab ade gangguan world cup…haha…Hm…kenang2 balik…macam mane aku boleh terjebak dalam bidang ni…bulan tujuh ni..genap setahun 5 bulan aku beli kamera aku…canon 40D…waktu mule2 beli aku pun tak sangka aku akan minat dengan kamera sampai tahap macam ni…sebelum beli tu ade la minat2 gitu2 je la..knowledge pasal kamera tu mmg zero…bile dah beli, haram tak reti pakai….tapi berlagak nak pakai manual…hehe..nasib baik ade adi tunjuk ajar sikit…aku patut berterima kasih kat adi…sebab die la antara yang sebab aku bole berani labur duit simpanan aku nak beli kamera ni….kalau tak aku rase mmg aku takkan beli….lepas dah beli baru la aku mule berguru ngan Haji Google pasal kamera ni….everything is a new thing…so mmg la rase ecited sngt…bile je jumpe bende baru mesti terus rase nak buat…hehe….

Wedding sebagai part time job? Hm…bagi aku…tu salah satu sebab…tapi aku rase aku mmg suke amik gmba org kawin ni….sebab time ni la aku bole amik gamba org tanpa org peduli….kire dapat lesen besar la…hehe..kalau waktu lain tu mungkin akan segan jugak la nak amik gamba orang…lepas tu bile abis je amik event, mesti tak sabar2 nak tengok hasil dalam laptop…Penat? yes…mmg penat tapi itu la…kalau kite buat kerja yang kite suke…mmg takkan rase penat tu..lagi satu yang seronoknye, aku seronok tngk pengantin happy…hehe…

Soalan yang selalu ditanye? Waktu kenduri….antara soalan2 yang wajib atau kerap ditanya…

1. Ade business kad tak? owh….aku mmg takde business kad..dalam plan mmg nak buat…tapi tak buat2 lagi…alasan nak tunggu ade blog yang proper baru aku nak buat kad..tapi tu la…ntah bile la…but target aku by the end of this year, aku akan ade bisnes kad aku sendiri….

2. Dah kawin belum? owh….apsal aku slalu kene tanye soalan macam tu…haha..aku tanye kat Adi takde plak die kene soalan macam tu….haha….”Belum…………” itulah jawapan yang slalu aku lontarkan dengan jujur, yakin, lantang dan sedikit malu………haha….(tapi takde la slalu sngt pun…stakat ni pun aku rase baru 3 kenduri jek aku kene soalan mcm tu)…hehe….

3. Bape harge sume ni? (ditujukan kepada barang2 kamera aku)….yang ni lagi satu aku segan nak jawab….tak tau kenape…tapi aku mmg segan nak jawab….slalunye aku akan jawab…”ade la sikit2….”..bukan nak berahsie tapi tah la..aku mmg segan nak jawab soalan tu….hehe..

Owh…cukup dulu la..jarang aku nak menulis ni…am not a good writer….hehe…tapi aku tengok blog orang mcam best plak tulis2 ni…maybe lepas ni aku akan cube2 menulis gak..kalau tak menarik abaikan aje….:p…jam sudah nak pukul 2 pagi…kene pakse lelapkan mate jugak…….kang ade memancing ikan lak esok time keje..haha…till then…

Hakim Johari.

017-3716299

xhkmx@yahoo.com