Sony DPP-FP35

Yang ni aku saje je…nak testing printer aku yang dah lama jadi tukun kat dalam almari aku….ingat nak print gambar dari dalam komputer….tapi sekali kabel tidak disediakan…geram pulak aku dekat sony ni…kabel pun kedekut….haha..Ni printer Sony DPP-FP35…kecil, dan senang la aku rasa nak bawak kemana-mana…..dulu aku beli waktu promosi dulu…waktu aku beli kamera sony cybershot T100 (kalau tak silap la…sebab aku dah tak pakai dah…bagi dekat adik aku hujung tahun lepas…*Kak Cik, if you are reading this please verified it ok??*), dalam hujung tahun 2007 aku rasa….nasib baik boleh print direct  dari kamera…jadi, ini la hasil dia…gambar-gambar aku bila di “print”….direct from camera….

Cuma yang aku geram sebab kertas die bagi 10 keping jek….adoi…mane la cukup…(well, manusia memang macam tu…tak penah cukup…bagi la 100 keping pun..mesti tak cukup gak..bersyukur la yek….nak lebih pegi beli lagi..:p)..

Gambar die agak beza sikit dari ape yang terpapar dekat skrin kamera aku..color putih akan jadi macam grey sikit….tapi ok la….minor je pun dan aku tak berapa kisah sangat…nanti aku kena beli kabel USB (B-type)…nak print gambar direct dari dalam pc (yang dah edited la maksudnye…dan tengok ape hasil die pulak…

Kertas yang kene beli tu pulak SVM-F40P (40 keping size postcard dan 1 cartrige), SVM-F80P(80 keping postcard, 2 cartriges) dan SVM-F120P(120 keping postcard, 3 cartriges)…

Ape-ape pun…kene tunggu gaji masuk dulu…haih…belum masuk gaji dalam kepala dah macam-macam nak beli….tapi apa-apa pun…….kita beli cash…..no more conventional credit cards…..kalau guna credit card pun…guna la ISLAMIC nye yek…..takut2 terjebak dalam RIBA……..
——————————————————————————————————————————————————————-

وَمَنْ عَادَ فَأُوْلَـئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

Ertinya : Orang yang mengulangi (mengambil riba), maka orang itu adalah penghuni-penghuni neraka; mereka kekal di dalamnya

~dipetik dari http://www.zaharuddin.net/

Advertisements